Η αφίσα της προβολής Το Αγκάθι

Σκηνοθεσία: Gene Saks
Comedy, Romance | K-12 | ENG
Παίζουν: Walter Matthau, Ingrid Bergman, Goldie HawnΔιάρκεια: 104 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 22/05/2024, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με κουτί ενίσχυσης για το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στα πλαίσια του 22ου Παμπελοποννησιακου Οδοντιατρικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαϊου στις 21:00 η προβολή της ταινίας Το Αγκάθι / Cactus Flower (1969) στο Αμφιθέατρο Θοδ. Αγγελόπουλος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, σε μια συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας με την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. 

Λίγα λόγια για την ταινία

Το Αγκάθι είναι μια απολαυστική κωμωδία με βάση έναν περιπετειώδη οδοντίατρο με έξυπνους διαλόγους, που αποτέλεσε αρχικά μεγάλη θεατρική επιτυχία στο Broadway το 1965 σε σενάριο τού Abe Burrows και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1969 με τον ίδιο τίτλο σε διασκευή τού I.A.L. Diamond, καταλήγοντας να είναι η μια από τις πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς

Η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Goldie Hawn κέρδισε το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου και ήταν επιπλέον υποψήφια στην ίδια κατηγορία και στα βραβεία Bafta. Για την ερμηνεία της κέρδισε επίσης Χρυσή Σφαίρα, ενώ στα ίδια βραβεία η ταινία προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας (Μιούζικαλ ή Κωμωδία) και η Ingrid Bergman ήταν υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού (σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ).