Η αφίσα της ταινίας Το Γέλιο Βγήκε από την Κόλαση

Σκηνοθεσία: H.C. Potter
Comedy | K-09 | USA
Παίζουν: Ole Olsen, Chic Johnson, Martha Raye
Διάρκεια: 84 λεπτά
Χώρος Προβολής: Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας — 03/08/2022, 21:30
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18

Mία λέξη περιγράφει το έργο Hellzapoppin’: αναρχία! Σπάσιμο των κάδρων, παρεμβολές από τους τεχνικούς, σταμάτημα της αφήγησης ουκ ολίγες φορές, επικοινωνία μπροστά στην κάμερα με το κοινό και άλλα πολλά, η ταινία αποτελεί ένα απίστευτο παραλήρημα τρέλας, γεμάτη από κωμικές ατάκες και σλάπστικ καταστάσεις.

Η διάσημη επιθεώρηση που ανέβασαν στο Μπροντγουέι το 1938 οι κωμικοί Ole Olsen και Chic Johnson και έπαιξε για 1404 παραστάσεις (ρεκόρ συνεχόμενων παραστάσεων για την εποχή του) μεταφέρθηκε στο κινηματογραφικό πανί το `41. Μεταμοντέρνες και σουρεαλιστικές καταστάσεις, ταινία μέσα σε ταινία, στοιχεία πολύ μπροστά από την εποχή τους. Θα μπορούσε να είναι ταινία των αδελφών Μαρξ. Είναι πάντως η άγνωστη στο ευρύ κοινό ταινία, από την οποία οι Jerry Lewis και Mel Brooks έχουν επηρεαστεί πολύ και για μια από τις καλύτερες κωμωδίες του αμερικανικού κινηματογράφου.

Με μία μουσικοχορευτική σκηνή άξια παγκόσμιας αναφοράς, ο ρυθμός ανεβαίνει συνεχώς στην ταινία και οι χορευτικές φιγούρες είναι απίστευτα ταχύτατες. Μία εκπληκτική παρουσίαση της διασκέδασης των μαύρων εκείνη την εποχή, κόντρα στους στερεότυπους ρόλους που σε καμία ταινία του κλασικού Χόλιγουντ δεν έχουμε ξαναδεί.