
Σκηνοθεσία: Maren Ade
Comedy, Drama | GER
Παίζουν: Sandra Hüller, Peter Simonischek, Michael Wittenborn
Διάρκεια: 162 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος – Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας — 02/11/2017, 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18
Ο Γουίνφρεντ, ένας μοναχικός καθηγητής μουσικής, θα προσπαθήσει να επανασυνδεθεί με την κόρη του, με την οποία είναι χρόνια αποξενωμένοι. Με εφαλτήριο της πράξης του τον θάνατο του σκύλου του, θα πάει απρόσκλητος στο Βουκουρέστι, όπου η εργασιομανής κόρη του είναι μία επιτυχημένη καριερίστα. Το Σαββατοκύριακο που θα περάσει θα είναι σκέτη καταστροφή, μα ο Γουίνφρεντ θα πεισμώσει και θα εφεύρει τον χαρακτήρα του Τόνι Έρντμαν, έναν τουλάχιστον ιδιοσυγκρασιακό τύπο.
Με όχημα ένα όχι και τόσο πρωτότυπο σχήμα, η Μάρεν Άντε πραγματοποιεί έναν κινηματογραφικό θρίαμβο, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα μέσω των πιο γελοίων καταστάσεων. Το μεγαλύτερό της κατόρθωμα έγκειται στην απουσία του όποιου διδακτισμού, τη στιγμή που η ταινία βρίθει σχολίων πάνω στις σχέσεις, στην εργασία, μα και στην ίδια τη ζωή.
Η ταινία απέσπασε 51 βραβεία, μεταξύ αυτών και το βραβείο κριτικών στις Κάννες για το 2016, καθώς επίσης υπήρξε υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.