Η αφίσα της ταινίας Το Τρίγωνο της Θλίψης

Σκηνοθεσία: Ruben Östlund
Comedy, Drama | K-15 | SWE
Παίζουν: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson
Διάρκεια: 147 λεπτά
Χώρος Προβολής: Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας — 22/06/2022, 21:30
Είσοδος γενική 5 ευρώ, είσοδος 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές, ελεύθερη κάτω των 18
Φιλανθρωπική προβολή για την ενίσχυσης της μικρή Διονυσίας-Νεκταρίας

Δυο διάσημα μοντέλα, ο Καρλ και η Γιάγια είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο, που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Όταν όμως ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Καρλ και η Γιάγια βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ

Ο Έστλουντ στο τελευταίο μέρος μιας άτυπης τριλογίας, μετά από την «Ανωτέρα Βία» αλλά και το «Τετράγωνο», γίνεται ο μόλις τέταρτος σκηνοθέτης που κατακτάει δύο φορές τον Χρυσό Φοίνικα, με μια βιτριολική σάτιρα πάνω στον κόσμο της ομορφιάς, στον καπιταλισμό, αλλά και στην εξουσία, που σε κάθε μορφή της παραμένει αμείλικτη και αδυσώπητη.

«Τρίγωνο της θλίψης» ονομάζεται αυτή η ρυτίδα ανάμεσα στα φρύδια, που η Γιάγια και ο Καρλ θα έδιναν και τη ζωή τους για να εξαφανίσουν, προκειμένου να μην χάσουν τους ακόλουθούς τους στα social media.

Με βασικό άξονα την υστερία της εικόνας και της τελειότητας, ο Σουηδός σκηνοθέτης, στο πνεύμα των «Παράσιτων», φτιάχνει μια διασκεδαστική αλληγορία, με σουρεαλιστικές στιγμές και απολαυστικές ατάκες, «παίζοντας» ακραία με το κοινό μέχρι τέλος, σε μια ταινία που σάρωσε τα βραβεία, προτάθηκε για 3 Οσκαρ και κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα πέρσι στις Κάννες. Όλα τα έσοδα της προβολής θα διατεθούν στην οικογένεια της μικρής Διονυσίας-Νεκταρίας.