Η αφίσα της ταινίας Μια Σφαίρα στην Καρδιά

Σκηνοθεσία: Ζαν Ντανιέλ Πολέ
Drama| K-15 | Fr
Παίζουν: Σάμι Φρέι, Τζένη Καρέζη, Φρανσουάζ Αρντί
Μουσική και τραγούδια: Μίκης Θεοδωράκης
Διάρκεια: 84 λεπτά
Χώρος Προβολής: Χώρος Προβολής: Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) — 11/10/2020, 20:00
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Η Λέσχη μας επιστρέφει σε μια πολύ δύσκολή εποχή για τις Τέχνες, διαφοροποιώντας το τακτικό πρόγραμμά της, προσπαθώντας να διοργανώσει προβολές κάτω από αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας για την υγεία των θεατών. 

Αρχή αυτή την Κυριακή με την σπάνια ψηφιακά απεκαταστημένη ξενόγλωσση ταινία της Τζένη Καρέζη, σε πρώτη πανελλήνια προβολή. 

Με οδηγό τις οδηγίες ασφαλούς θέασης που κυκλοφορεί η Λέσχη, και καλύπτοντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας φέρνει σε πρώτη πανελλήνια προβολή την πλήρη ψηφιακή αποκατάσταση της σπάνιας, μοναδικής ξενόγλωσσης ταινίας της Τζένη Καρέζη «Μια Σφαίρα στην Καρδιά» αυτή την Κυριακή στο Καφέ Σινέ. 

Το φιλμ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και στην Γαλλία το 1966 και μετά εξαφανίστηκε από τις οθόνες. Το 2019 το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδότησε την πλήρη ψηφιακή αποκατάσταση της ταινίας. Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε οποιοδήποτε μέσο (δεν έχει προβληθεί ποτέ σε τηλεόραση, ούτε έχει κυκλοφορήσει σε DVD) μετά το 1966.