Αφίσα της ταινίας Wonder

1ο ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΈΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σκηνοθεσία: Stephen Chbosky
Drama | K-8 | USA
Παίζουν: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Julia Roberts
Διάρκεια: 113 λεπτά
Χώρος Προβολής: Αμφιθέατρο Ν. Πολιτης, Πανεπιστήμιο Καλαμάτας — 19/06/2022, 20:00
Είσοδος ελεύθερη

Γεννημένος με μια ακραία δυσμορφία στο πρόσωπο, ο δεκάχρονος Όγκι πρέπει να αφήσει πλέον την κατ’ οίκον διδασκαλία και να πάει στο σχολείο. Μια εμπειρία που θα αποδειχτεί καταλυτική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλους γύρω του.

Το Wonder αποτελεί έναν κινηματογραφικό καταιγισμό κοινωνικών μηνυμάτων για την αγάπη, τη φιλία, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση και κυρίως το ζήτημα του εκφοβισμού (bullying) και τη δυσκολία των ανθρώπων να δεχτούν οτιδήποτε διαφορετικό από τα δικά τους δεδομένα.

Διαθέτει μια πολυφωνική προσέγγιση, διατηρώντας έτσι την αφηγηματική ένταση και επεκτείνοντας συνεχώς το φάσμα των συναισθημάτων. Φανερώνει κρυφές προθέσεις και φέρνει στο προσκήνιο παραμελημένους χαρακτήρες, ορίζοντας τα αίτια των πολλών μικρών και μεγάλων συγκρούσεων που διαμορφώνουν την καθημερινή ζωή των νέων, κάνοντας το όλο εγχείρημα άκρως ενδιαφέρον για το κοινό.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της R.J.Palacio που έκανε πάταγο στην Αμερική, έγινε best seller και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Το 1ο ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΈΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αποτελεί μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ένωσης.