η αφίσα της εκδήλωσης Τα Βιβλία Ζωντανεύουν

Σκηνοθεσία: Πιέρ Πάολο Παζολίνι
Διάρκεια: 40 λεπτά
Χώρος Προβολής: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας — 21/04/2017, 18:00 και 19:00
Είσοδος ελεύθερη

Με αφορμή το βιβλιοπερίπατο BookWalk που διοργανώνεται στην πόλη της Καλαμάτας από τον  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ  για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, την Παρασκευή 21/04 το βιβλίο συναντιέται με τον κινηματογράφο στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. 

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει στον βιβλιοπερίπατο, διοργανώνοντας μια ενότητα παιδικών προβολών με ελεύθερη είσοδο με τίτλο Ζωντανεύουν Τα Βιβλία?. Πρόκειται για ταινίες κινουμένων σχεδίων ειδικά γυρισμένες για παιδιά που ζωντανεύουν βιβλία και λογοτεχνικούς χαρακτήρες μέσα σε βιβλιοθήκες και ράφια, αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο ή την Αρχιτεκτονική της Ευτυχίας, ή απλά αναζητώντας τον Πολιτισμό σε κάθε τέχνη. 

Από το Οσκαρικά βραβευμένο The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore μέχρι το διαχρονικό Το Δέντρο που Έδινε του Shel Silverstein, η ενότητα Ζωντανεύουν Τα Βιβλία? αποτελεί ένα εγκώμιο για την λογοτεχνία και τον κινηματογράφο και για όλες τις απολαύσεις που μας χαρίζουν. 

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 18.00 και επαναληπτικά στις 19.00, διαρκούν 40 λεπτά, έχουν ελεύθερη είσοδο, και είναι κατάλληλες για παιδιά άνω των 4 ετών.