Ο Ένιο Μορικόνε και σκηνές από ταινίες με τη μουσική του

Μετά την είδηση του αδόκητου χαμού του Έννιο Μορικόνε, η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας αναπροσαρμόζει το πρόγραμμά της, αφιερώνοντας την επόμενη προβολή στον σπουδαίο κινηματογραφικό συνθέτη. 

Έτσι, εκτάκτως προβάλλει την μοναδική κωμωδία του Édouard Molinaro Το Κλουβί με τις Τρελές με τις καταπληκτικές ερμηνείες του Ugo Tognazzi και του Michel Serrault.

Ο διάσημος Ιταλός συνθέτης και ενορχηστρωτής Ένιο Μορικόνε, «έφυγε» την προηγούμενη εβδομάδα, στα 91 του χρόνια, γεμάτος από επιτυχίες με περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής. Η καριέρα του περιλάμβανε ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής σύνθεσης, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολύπλευρους, παραγωγικούς και με επιρροή συνθέτες μουσικής για ταινίες όλων των εποχών.

Το 2007, ο Μορικόνε παρέλαβε το τιμητικό Όσκαρ «για την μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες». Είχε προταθεί για άλλα πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001. Επίσης παρέλαβε και το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική της ταινίας Μισητοί 8, ενώ έχει κερδίσει τρία βραβεία Γκράμι, τρεις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, ένα τιμητικό Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.

Ειδική βραδυά αφιερωμένη στον Ennio Morricone